"Ten pierwszy raz. Konstruowanie heteroseksualności. Transkrypcja nr 18" - Anna Zawadzka (ur. 1980 - ) - socjolożka, absolwentka Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW i Szkoły Nauk Społecznych PAN; adiunkt w Instytucie Slawistyki PAN; wykładowczyni na Gender Studies UW
Transkrypcja wywiadu dotyczącego dziewictwa i defloracji.
Keywords: dziewictwo; defloracja; socjologia seksualności; socjologia ciała; heteroseksualność; heteronormatywność; penetracja